3 svenska leverantörer

För den som är intresserad av att skaffa en säkerhetsdörr finns det flera olika tillverkare att välja mellan. Även om det är möjligt att köpa en importerad säkerhetsdörr, så finns det flera kompetenta Svenska tillverkare; stål är ju en gammal svensk klassiker.

Daloc säkerhetsdörrar

Daloc är en av Sveriges största tillverkare av säkerhetsdörrar. Företaget har sysslat med specialgjorda dörrar och kassaskåp sedan 1942, och har således gedigen erfarenhet på området. Företaget upplevde en boom under 1980-talets rädsla för kärnvapenkrig, då Sverige byggde många skyddsrum och Daloc var med och tillverkade utrustning. I dag tillverkar företaget säkerhetsdörrar i flera olika prisklasser, beroende på behov och klassificering.

Hellbergs

Hellbergs har tillverkat specialdörrar sedan 1950, då de startade sin bana genom att tillverka dörrar till skyddsrum. Ditt hem kanske inte riktigt är tänkt att stå emot ett atombombsanfall, så numera tillverkar företaget även säkerhetsdörrar för lägenheter. Hellbergs har tre olika klass 3-dörrar i sitt sortiment, med en mängd olika tillvalsmöjligheter.

Robust Ståldörrar AB

Robust har tillverkat dörrar sedan 1970-talet, och tog sitt nuvarande namn 1992. Deras produktion av skyddsdörrar använder mycket hantverkskunskap och kunden har stor frihet att bestämma om utformning och placering av till exempel brevinkast, handtag och så vidare.