Bra att tänka på…

Om du nu har bestämt dig för att köpa en säkerhetsdörr finns det flera saker ni behöver tänka på. En säkerhetsdörr är en stor investering, så det är viktigt att det blir rätt direkt.

Vilken säkerhetsnivå behöver ni?

Säkerhetsdörrar tillverkas med olika klassificeringar, alltefter hur bra de står emot inbrottsförsök. Klass 3 är den billigare och enklare varianten. Även om den står emot mycket, så är den inte lika tålig som en klass 4, där det i stort sett krävs högljudda maskiner för att ta sig in.

Kolla runt bland olika leverantörer och tillverkare

I Sverige finns ett flertal tillverkare av säkerhetsdörrar, och dessutom försäljare av Svenska och importerade diton. Se efter vad de alla har att erbjuda, och till vilket pris. Skillnaden i pris mellan funktionellt identiska säkerhetsdörrar kan vara flera tusenlappar. Så gå noga igenom alla alternativ.

Vad ingår i priset? Vad kostar extra?

Ingår exempelvis målning av dörren, eller laminering? Kostar speciell utformning extra? Och ingår installation? Efter att ha fått en prisuppgift, var noga med att ta reda på vad som ingår i priset, för att undvika dyra extrakostnader.

Kolla upp certifikat

Försäkra er om att de klassificeringar dörren har verkligen är giltiga. Inte enbart inbrottsklassen, utan även vad gäller ljudisolering och brandsäkerhet. Läs också på lite om vad de olika certifikaten och klassificeringarna står för, så att ni kan välja en säkerhetsdörr med rätt egenskaper; varken mer eller mindre än ni vill ha.