Tre komplement till säkerhetsdörren

En säkerhetsdörr är en bra början, en mycket bra början till och med. Men tyvärr är det ju så att en del tjuvar är så oartiga att de väljer ett annat sätt att bryta sig in. Vad hjälper det att ha en ståldörr, om fönstren är av trä och glas? Det finns flera sätt att komplettera er nya säkerhetsdörr på.

En hund

Först det allra mest klassiska och uppenbara. En trofast hund som vakar över hemmet ger definitivt en ökad säkerhet. Inte främst genom att den skrämmer tjuvarna genom att bitas. Utan för att den skäller. Och är det något tjuvar inte tycker om är det höga ljud. Dessutom är det trevligt att ha hund. nackdelen är om du är allergisk.

Fönsterlås

Bra och kraftiga fönsterlås som gör fönster svårare att forcera är en utmärkt investering (om du bor i villa eller på bottenvåningen). Tjuvar försöker sällan slå sönder själva fönstren, då det låter för mycket. Att göra fönster och altandörrar svårforcerade är en viktig del av ditt hems säkerhet.

En bra försäkring

Hur mycket pengar ni än lägger ner på inbrottsskydd kan ni aldrig bli helt säkra. En bestämd tjuv som är tillräckligt desperat kan alltid bryta sig in. Så välj en bra hemförsäkring, så att katastrofen mildras om det värsta skulle hända.